Ученици монтират слънчеви колектори. Глобяват ЕВН

Архив Варна

19-03-2010, 14:59

Автор:

ШИВАЧА

Всичко от Автора

Тези и още новини от колекцията на шивача за 19 март. Облечете се с информация - шивачът е на ваше разположение.

Петък е, но не е съвсем денят на майстора. По- скоро можем да го определим като денят на младите. Ученици от Каварна грабнаха награда от национален конкурс за енергийна ефективност. След това други млади, но все така енергични, отново поработиха над еко-енергията: Учащи от Варненско училище слагат слънчеви колектори, подменят стари батерии и монтират нови с фотоклетка за икономия на вода.
От друга страна, все в този младежки ритъм, се засилва интересът на тийнейджърите към книгите. Спретнали са си даже съревнование в сайт. Как да не апелираме за отворени пътища пред това енергично поколение. И да напомним на полицаите, не само в Добрич, че трябва да глобяват неправилно паркираните по платното, защото пречат на преминаващите младежи. А и не само. 
В сериозен рецидив се превръща заливането с  киселина. Ужасното престъпление минава в графата тежко престъпление, заедно със склоняване към самоубийство. С глоба пък се разминава ЕВН за това, че не пуска тока на фирма. За разлика от Община Варна, която отпусна милион лева за карти на пенсионери, ползващи градски транспорт. От своя страна МВР дължи 50 млн. лв. на свои служители. 
Вместо да се насладят на хубавото време, все повече хора бъркат в секретната информация. При това нелегално. Като споменахме хубаво време не е лошо да отбележим съветите на Мартин Димитров – според него от кризата можем да излезем с помощта на туризма. Докато Шивачът е на мнение, че с оглед настроението на мартенското слънце, можем да си пожелаем топла и цветна събота и неделя.