Асансьорна банда шета из Добрич

Архив Варна

23-02-2010, 14:06

Снимка:

СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Зачестяват случаите на отворени асансьорни врати в Добрич, разбра ВарнаУтре.

Миналата седмица бандити атакували асансьорите във входовете в жк "Балик", а през тази влизат в жк "Дружба" и в "Дунав".


"От 1970 година съм асансьорен техник и такова нещо не съм виждал. Със специален ключ или мост напоследък масово отварят вратите на асансьорите на първите етажи. Подлъгват механизма, че вратата на съоръжението е затворена и му подават команда да тръгне към горните етажи. През това време влизат в шахтата и обират паднали пари, ключове или други ценни вещи. След това апашите бягат без да заключат вратата. Това прави асансьора изключително опасен, защото ако някой човек отвори вратата и не забележи, че няма асансьор, ще падне в шахтата. Според мен има бригада, която обикаля от град на град и краде от асансьорите", заяви за ВарнаУтре Светозар Панайотов. Той и неговите колеги са сигнализирали полицията и контролните органи за зачестилите случаи.


Миналата година в Добрич е имало бум на кражби на спирачни магнити, които стрували близо 300 лева. Обирите блокират съоръженията и ги правят изключително опасни. За да тръгне асансьорът отново, хората от блока трябва да платят за откраднатите части.


От фирмите за поддръжка съветват хората да заключват входните врати на кооперациите и при съмнителни шумове, особено през нощта, да се обаждат в полицията.