Експерт не успя да възстанови снимка от убийството на Радостина

Архив Варна

22-02-2010, 14:24

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Имало е снимка, направена в 4.14 часа в деня на убийството на Радостина Евтимова, но тя е била изтрита и не може да се възстанови.

Това обясни днес пред съда експертът Венко Гергов.


Вещото лице прочете в залата заключенията на техническата експертиза от телефона на обвинения за зверското убийство Георги Цветанов. Според показанията му в телефона е имало много изтрити снимки и той е успял да възстанови 33 от тях. Не успял само с една, която е направена в 4.14 часа, защото не разполагал с необходимия за това софтуеър. Шокиращата снимка на голото тяло с рани по гърба, направена в 6.14 часа сутринта, била снимана със същия модел телефон като на Георги, но не можело да се докаже категорично, че става въпрос за същия апарат. Оказа се, че в телефонната памет има запазени 3 писмени съобщения от Радостина към Георги и 13 от Георги към Радостина.


При изслушването на експертизата от лаптопа на жертвата се стигна до изключително специфични технически термини и сложни обяснения. Търсеха се отговори на въпроса имало ли е вариант Петър, с който Радостина е контактувала в скайпа във фаталната нощ, да не е бил в Англия. Според експертите обаче това е невъзможно.


Утре пред съда ще бъдат изслушани психиатрите, изготвили експертизата на Георги. Защитата му разчита на заключенията на лекарите, че клиентът им е напълно здрав психически, но утре ще стане ясно какви са пълните заключения на експертите и дали наистина това, че той може да носи наказателна отговорност за дейстивята и постъпките си, може да е в негова полза.


Напълно възможно е утре следобед да се стигне до последния разпит по делото - това на обвиняемия Георги Цветанов. Ако това се случи, следват пледоариите на обвинението и защитата и процесът има реални шансове да приключи с присъда в сряда.