Изправят пред Темида разградски полицаи за секс с непълнолетна

Архив Варна

22-02-2010, 11:58

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Грандиозният скандал с двамата полицаи от Разград, които бяха арестувани през лятото за това, че са правили секс с непълнолетно момиче с психични отклонения, е на път да приключи.

Днес Варненската районна прокуратура внесе в съда обвинение срещу тях.


Старши полицаят от сектор СОД към ОДП Разград Драгомир Димитров и младши полицейският инспектор в Териториална полиция в същия град Анани Велев ще отговарят пред Темида за злоупотреба с власт и служебно положение, от което са постъпили вредни последици и за секс с непълнолетно момиче. Според медициниските заключения, използвани от държавното обвинение, жертвата страда от биполярно афективно разстройство с поредна манийна фаза и маниен синдром.
Драмата с непълнолетното момиче се разигра през лятото на миналата година в къмпинг "Рай" на Камчия. Разградските полицаи спели там на бунгала, докато били командировани в морската столица по служба. 15-годишното момиче потърсило помощ от тях, нямало лична карта, багаж и пари. Но психичните му проблеми били видими. По покана на униформените девойката останала в едно от бунгалата 3-4 дни. Двамата полицаи не само правили секс с нея, но записали и режисирано клипче с един от мобилните си телефони, като не пропуснали след това се изфукат пред колегите. Така клипчето стигна до разследващите органи и срещу тях беше образувано предварително производство.


Малко след като скандалът гръмна, директорът на ОДП Разград комисар Ивайло Йовчев уволни и двамата дисциплинарно. Те заведоха дело в съда и поискаха да бъдат върнати на работа, но магистратите им отказаха категорично. Сега им предстои нов процес.