Приятели и врагове

Без цензура

20-01-2010, 08:41

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Признавам, че с интерес очаквах вторничното предаване на шоумена Слави Трифонов. Шумната реклама от последните дни обещаваше на зрителите, че ще научат истината, за това дали Дългия е поискал от Бойко Борисов половината ГЕРБ. Тук ще призная, че съм скрит фен на учиндолския шоумен. Може би, защото стана това, което е, пред очите на всички български зрители, а не скрито и задкулисно някъде в парламента, на митницата или въобще, където е далаверата.


Естествено и за миг не съм очаквал, че той ще каже в ефир - "Да, поисках му 50% от партията". Така и се случи. Дори и по-малко, тъй като в продължение на един час гледах група мъже, които хулеха, оплюваха и всячески се гавриха с премиера на България. При това забележете - без Бойко да може да им отговори. Всичко ми напомняше съдебен процес с предизвестен край. А можеше Слави просто да каже - "Не съм искал 50% процента, съжелявам, ако Бойко е останал с такова впечатление." Вместо това научих, че Борисов тормозел медиите с... SMS-и. Само нещо да не му харесало, веднага хващал GSM-а и почвал да пише съобщения на журналисти, на главни редактори...


Заплашителни ли са били тези SMS-и, какви са били точно, шоуменът не каза. Е, стана ясно, че и той е получавал, но тъй като били лични не обели и дума за съдържанието. Напротив, дори се скара на сценаристите си, че го питат за лични неща. Но пък иначе разказа, че е имало години, когато с Бойко са ходели на кино, гледали футбол заедно, говорели за политика и прочие такива неща, които явно не са лични. Да не би пък Дългия да е направил такова шоу, което аз съм пропуснал - "Слави и генерала". Както и да е, но от тези не лични разкази все пак стана ясно, че шоуменът е препоръчвал разни хора на Бойко, които според него били достойни за депутати най-общо казано. Това ставало по време на многобройните разговори на политическа тематика между двамата.


Именно в тези думи според мен се крие отговорът на загадката искал ли е Слави половината ГЕРБ или не. Защото, ако често-често е споменавал пред Бойко разни имена, за които е настоявал, че ще бъдат достойни депутати или министри, как генералът да не остане с впечатление, че му се бъркат в ГЕРБ-аджийстването наполовина. А? Слави дори изобщо не скри, че гледа на Бойко, като на ракета-носител. За да позамаже този израз, каза, че му било минавало през глвата, че и той самият може да бъде ракета-носител. Но бързо уточни, че повече му се правело шоу, отколкото политика и предпочитал компанията на Ку-ку бенд и сценаристите си, банкетите с тях,  пред тази на политиците.  


След всички тези словоизлияния Дългия даде на зрителите си да разберат, че единствен той в тази страна е опозиция на ГЕРБ и единствено той критикува премиера. "Медиите са се навели, ама аз не съм", сложи точка на и без друго безсмисления спор Слави.