Генномодифицирани

Без цензура

18-01-2010, 20:13

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Винаги съм подозирал, че има нещо общо между Костов и БСП (или обратно). Днес обаче намерих и доказателство за това - и Командира, и Станишев не обичат генномодифицирани организми в храните си. Ето къде била допирната точка между тези отколешни врагове - генетиката и модификацията. За Костов отдавна знаем, че е тотален вегетарианец и върл любител на екомарулите и всякакви подобни зеленчуци. За Сергей не съм чувал, но явно и той е поел по правия път. Вегетарианството не е нито ляво, нито дясно. Всеки може да си го практикува. Пътищата обаче са друго нещо. Маргарет Тачър дори беше казала, че са два - единият път бил десен, а другият - грешен. Та се замислих за Костов и Станишев и за техните пътища. Уж двамата трябва да крачат по противоположни, ама на - хванаха по общ срещу лошия Бойко, който искал да съсипе обработваемата ни земя и екологичното ни селскостопанско производство с тези генномодифицирани организми. Айде де, чак пък екологочно... и чак пък селско... нали всички знаем, че доматите в хипермаркета отдавна имат вкус на пернишки въглища. Дали ги копаят в Турция или някъде другаде - не знам, аз само ям.


Но да се върнем на общото между тези двама иначе така противоположни политически субекти. Защо се сближават - заради екологично чистите чушки и домати ли? Или заради нещо друго, с което те сами се замерят отдавна и му викат популизъм. Тоест, ако нямаш полза от нещо, почвай да виеш като вълк по пълнолуние срещу него. И ето ти я ползата - влизаш в новините като защитник на биологично чистото земеделие. Ръка за ръка Костов и Станишев!? Чудо невиждано? Не, просто БГ политик! Те така са си модифицирани - генно. Ей това е общото между тях двамата. И между всички.


За това дали не е време да потърсим екологично и биологично чисти политици? Пък след това може и зеленчуците ни да станат такива, ей така от само себе си.


Не защитавам нито генномодифицираното селскостопанско производство, нито Бойко Борисов. И той като всичките ни управници е модифициран по същия калъп. Преди него във властта се изредиха и Костов, и Станишев, че и царя. И какво от това - каймата си лаеше и при едните, и при другите.