БСП: Талибаните на Желева втрещиха Европа

Архив Варна

16-01-2010, 12:26

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Не декларацията за конфликт на интереси, а нивото на компетентност на Румяна Желева е станало обект на атаки след нейното изслушване в ЕП, убеден е международният секретар на БСП Деница Златева.


По думите ѝ, някои отговори на Желева буквално са втрещили европейските парламентаристи. „Примерно думите ѝ, че при хуманитарни операции в Афганистан ще използва сътрудничеството на умерените талибани. Също и че има намерение да направи обучение на сексуално малтретираните жени в Конго, които са над 1 милион. А върхът на неуважението беше, когато, вместо да отговори на зададен въпрос, тя се опита да прикрие непознаването на материята с думите, че все пак не се била кандидатирала за генерален директор на асамблеята на Европа, а просто за еврокомисар”, разясни скандалните детайли Златева.



* РЕПОРТАЖ ОН-ЛАЙН директно от Националната младежка среща на представителите на БСП в местната власт "Епизод IV: Силна община", която започна в 11 часа в Гранд хотел "Варна". На срещата присъства кметът на Варна Кирил Йорданов, както и над 400 кметове на общини от цялата страна.


12:22 ч_Станишев: Надцениха ни по случая Желева, но е приятно

14:14 ч_Кметът иска да гласува в общинския съвет

14:38 ч_Червените зоват Бойко да уволни външната ни министърка


Коментар на Даниел Русинов