Станишев: Надцениха ни по случая Желева, но е приятно

Архив Варна

16-01-2010, 10:22

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

„Лансираният сценарий, че БСП и НДСВ стоят зад орезилването на кандидата за еврокомисар Румяна Желева, е много голямо надценяване на нашите възможности, което е много приятно разбира се.”


Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев във Варна, като подчерта, че, ако Желева бъде избрана, тя ще е с много нисък авторитет в Европейската комисия. Според бесепаря, в момента целият държавен ресурс е впрегнат да оневинява Желева и да търси изход от случая с нейната декларация за конфликт на интереси.


„Министерството на правосъдието обяви, че тя не е нарушила българското законодателство, но пък това води до въпроса - защо тогава депутатите изобщо да декларират дали имат конфликт на интереси”, подчерта още Станишев. И обобщи, че ударът върху имиджа на България вече е нанесен. За това било крайно време управляващите да разберат, че, ако у нас могат да правят каквото си искат, в ЕС този подход не върви.


„Отговорността за тази ситуация е изцяло персонална – на Борисов. А некомпетентността на Желева олицетворява цялата некомпетентност на управляващите.”



* РЕПОРТАЖ ОН-ЛАЙН директно от Националната младежка среща на представителите на БСП в местната власт "Епизод IV: Силна община", която започна в 11 часа в Гранд хотел "Варна". На срещата присъства кметът на Варна Кирил Йорданов, както и над 400 кметове на общини от цялата страна.


14:14 ч_Кметът иска да гласува в общинския съвет

14:26 ч_БСП: Талибаните на Желева втрещиха Европа

14:38 ч_Червените зоват Бойко да уволни външната ни министърка


Коментар на Даниел Русинов