В Добрич продали три шофьорски книжки по 200 лева

Архив Варна

08-01-2010, 13:01

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Трима души си купили шофьорски книжки в Добрич, за които броили по 200 лева, научи ВарнаУтре. Новите водачи се сдобили с документите без да са преминали през задължителните курсове и изпити. Фалшивите свидетелства за управление на МПС били издадени от 42-годишния Юксел Исмаилов Ахмедов и 48-годишния Тодор Василев Иванов. Срещу двамата Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение за документна измама. Пазарлъкът е станал през 2001 г., когато Ахмедов бил автоинструктор и член на изпитна комисия за провеждане, а Иванов бил председател на изпитна комисия. И двамата били временно на служба в РО ДАИ.


Подсъдимите ги грози затвор до 5 години, а съдът може да постанови и лишаване от право да заемат държавни длъжности. Ахмедов е подведен под наказателна отговорност и за вземане на подкуп, за което той може да получи присъда от 1 до 10 години затвор.


В Добрич тръгва дело и срещу измамник, представил се за автоинструктор. От 1 до 8 години в затвора може да лежи 39-годишният Гюнайдин Али Ибрям, след като през август 2008 г. измамил двама братя от Шабла и ги завлякъл с 1464 лв. срещу обещанието, че ще се сдобият с шофьорски книжки.