Благодаря ти, Ливърпул!

Архив Варна

29-12-2009, 20:58

Автор:

ВАНЯ СТАНКОВИЧ

Всичко от Автора

За пореден път Ливърпул изигра един велик мач и поднесе голям подарък на един от най-големите си фенове във Варна за рождения му ден!


В дербито за класиране за Шампионска лига през следващия сезон фаворитът Вила прие най-титулуваният отбор в Англия - Ливърпул.


Мачът започна с леко териториално преимущество на домакините, но след десетата минута "мърсисайдци" взеха инициативата. Възможност да открият резултата имаха Бенаюн, Джерард и Торес. Най-скандалното положение се случи малко преди края на първото полувреме, когато Дирк Каут беше фаулиран на два пъти в наказателното поле на Вила, но съдията не отсъди чиста дузпа за Ливърпул. Българският национал Стилян Петров се справи много добре в халфовата линия на домакините и единствен успяваше да се справи с полузащитниците на гостите.


Второто полувреме премина с териториален натиск на Ливърпул, докато домакините разчитаха основно на контраатаки. В рамките на 30 секунди Рейна на два пъти спаси вратата от сигурни попадения. Пропуски пред  Брад Фридел направиха Джерард и влезлият като резерва Бабел.  В последните минути и двата отбора мислеха повече да не загубят. В последните секунди най-титулуваният отбор в Англия направи перфектна атака, топката попадна в Ел Ниньо и нападателят не сгреши.


След тази победа Ливърпул вече помисли не само за класиране в Шампионската лига, но и за нещо повече...