Варна опустя по празниците

Архив Варна

24-12-2009, 06:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В момента варненските улици са почти пусти. Почти няма движение на автомобили в града, казаха от централата на "Ласиа" такси. Всички светофари работят нормално, улиците са проходими, но падналите през последните няколко дни валежи от дъжд и сняг в целия град зейнаха огромни кратери в асфалта. Някои от малките квартални улички са почти непроходими. Критично е положението по ул. "Студентска" от 11 до 13 блок и в целия район. Нови дупки се отвориха по улиците около Червения площад и на много други места.


Тежки пътни инциденти през последното денонощие във Варна не са регистрирани. Екипи на пътна полиция контролират входовете и изходите ан града по празниците, з да се избегнат задръствания и евентуални инциденти. От КАТ предупреждават, че през следващите няколко дни ще има масирани проверки за алкохол и скорост, затова, ако сте пили, по-добре не сядайте зад волана.


Пътищата във Варна област са проходими, на места са мокри и хлъзгави. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Настилките в равнинната част са сухи, а по високите места заснежени и заледени. Заледени участъци има в областите София, Силистра, Плевен и Русе, като същите се почистват и опесъчават.


Поради мъгла е намалена видимостта до 100-150 метра в района на Банско. Ако тръгвате на дълъг път, бъдете изключително внимателни и не забравйте да си вземете вериги, въпреки че прогнозата за времето е прекрасна.


Затворени са проходите Троян – Кърнаре, Арабаконак, Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и пътят връх Шипка - връх Бузлуджа и Ямна – Черни вит. Въведени са следните ограничения за движение: всички моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Дюлински и Петрохан, както и по пътищата Пещера - Батак – Доспат, Белово – Юндола, Велинград – Сърница, Котел –Омуртаг, Сливен – Стара река и Сливен – Ичера, а по пътя Шипково – Рибарица и с вериги. До края на март 2010 година е забранено преминаването през прохода „Шипка” на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.