Монитор: Яне тръгна на пазар за депутати

Архив Варна

24-12-2009, 06:28

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Лидерът на РЗС Яне Янев е обзет от парламентарна шопинг мания. Той предлагал по 1 млн. лв. на депутати, които са склонни да напуснат групата си в НС. Разкритието за пазарлъците на Яне направи пред bTV шефът на "Атака" Волен Сидеров. По думите му вече са започнали сондажи към няколко народни представители от неговата група. Набелязани били и избраници от управляващата партия ГЕРБ. Целта според Сидеров била да се създаде хаос и да се предизвикат нови парламентарни избори, съобщава "Монитор".


Сидеров повтори твърдението си отпреди дни, че Антон Петров - Хамстера, един от задържаните в операция "Наглите", е в група, която е купувала гласове. Според лидера на „Атака" той е свързан не само с Яне Янев, но и със създателите на проекта РЗС. Сидеров е уверен, че партията е създадена, за да може в определен момент да играе разрушаваща роля. Проектът е създаден от кръга около Станишев, Петко Сертов и служители от ДАНС, известни със своята лоялност към тях, посочи лидерът на "Атака".


Сидеров обяви и нови данни за купуването на гласове за РЗС. Той каза, че в Разградско действали хората на Хамстера Маринчо Малкия и Яхнаджиев. Те работели и ръководели изцяло кампанията на РЗС в този регион. Единият от тях заемал поста на официален координатор на РЗС. Според Сидеров всички те са свързани със силови групировки, които купуват гласове главно в ромските махали и на други места, където вотът се пазарува най-лесно. Лидерът на „Атака" потвърди написаното от "Монитор", че ДАНС ще разследва схемата за купуване на гласове на РЗС.