24 часа: Гардът на “Фронтиер” продал детето му на Наглите

Архив Варна

24-12-2009, 06:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Личният охранител на децата на Красимир Георгиев, шефа на енергийната фирма “Фронтиер”, е един от задържаните оня ден при операцията “Наглите 2”, пише "24 часа".


Става въпрос за Цветозар Славчев-Църо, който се свързал с бандата и сам предложил да отвлекат децата, които охранявал.


Той казал, че шефът му Красимир Георгиев неведнъж споделял, че ако нещо такова се случи, изобщо няма да търси полиция, защото не й вярва. Щял да даде искания откуп без шум. Полицията ще установява дали и в каква степен е било подготвено похищение за децата на Георгиев.


Вчера бизнесменът заяви, че благодари на полицията за добре свършената работа, и отказа да коментира подробности.


В отговор на въпрос дали групата на задържаните по време на операции "Наглите" и "Наглите 2" е използвала охранители за набирането на лица, които да бъдат похитени, министър Цветанов заяви пред Би Ти Ви, че само един от задържаните е изпълнявал такава дейност при бизнесмен и той е бил човекът, който е давал информация, след което евентуално е можело да бъде отвлечено едно от охраняваните деца на бизнесмена.
Охранителят Църо е един от най-известните автокрадци в София. Преди време името му бе включено в списък на автокрадците с най-много висящи дела.


На въпрос вярно ли е, че дъщерята на собственика на "Фронтиер" е била мишена на групата, вътрешният министър каза пред журналисти: "Няма да конкретизирам имена. Един от задържаните е бил охранител на бизнесмен, охранявал е децата му и е подал информация на групата, че могат да бъдат отвлечени. Става въпрос за Църо. От задържаните той е единственият, който е съдействал така. Похитените по някакъв начин са се познавали от похитителите. Имали са информация за тях и са подготвяли всичко."