Засилено полицейско присъствие по пътищата за празниците

Архив Варна

23-12-2009, 08:49

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

В дните с най-натоварен трафик е предвидено засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в пътните участъци с интензивно движение, съобщиха от МВР.


Главна дирекция “Охранителна полиция” разпореди мерки за облекчаване на движението по традиционно натоварените участъци от пътната мрежа.


За предотвратяване на образуването на колони и задръствания “Пътна полиция” ще организира засилено полицейско присъствие, регулиране и контрол в дните 23 и 30 декември на изходите на големите градове и на 27 декември и 3 януари на входните точки.


Съобразно ситуациите ще се въвежда временна  организация на движението, като при необходимост, полицейските служители ще регулират трафика на място.


В случай на влошаване на метеорологичните условия, още преди да са възникнали проблеми за движението и задръствания, “Пътна полиция” ще въвежда превантивно ограничения и временно спиране на тежкотоварни и автомобили, неподготвени за зимни условия.


При въведено задължително изискване за ползване на вериги, в проходите и в стръмни участъци от пътя няма да бъдат допускани автомобили без поставени вериги за сняг.


“Пътна полиция” съвместно с пътните органи ще събира актуална информация за пътната обстановка и настъпилите промени. Местните и националните медии ще бъдат информирани своевременно за въведени временни ограничения, забрани, пренасочване на движението, интензивност на транспортните потоци, валежи, заледявания, злополуки.