Самолет се сцепи на две при кацане, 40 ранени

Новините

23-12-2009, 08:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Боинг 737 на "Американ еърлайнс", пристигащ от Маями, Флорида, пропусна пистата при кацане снощи на международното летище в Кингстън, Ямайка. При катастрофата пострадаха 40 пътници, но няма загинали, съобщи "Ройтерс", цитирана от БТА. Ранените пътници са настанени в болницата на Кингстън, заяви за в. "Джамайка обзървър" министърът на информацията Дарил Вас.


Говорителка на Федералното управление за гражданска авиация на САЩ каза за "Ройтерс", че полет 331 на авиокомпания "Американ еърлайнс" първоначално излетял от федерален окръг Вашингтон. Самолетът катастрофирал и се разцепил на две след кацането, съобщи телевизия "Фокс нюз", позовавайки се на местни медии. Според тях машината кацнала в пороен дъжд около 22:00 часа местно време и пропуснала пистата.


Според полицейските сведения машината е катастрофирала в края на пистата, като не успяла да се задържи върху нея. Пътниците са евакуирани и някои от тях са настанени в болница. повечето са в различен по сила шок от случилото се, но подробности за здравето им още не се знаят. По данни от Си Ен Ен на борда е имало 145 пътници и седемчленен екипаж.