Концентрирайте се върху важните цели и ще преодолеете всяко препятствие

Архив Варна

23-12-2009, 07:03

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днешният ден ви предлага възможност да проверите как работят инстинктите ви и доколко можете да разчитате на своята интуиция. Единствено по този начин ще можете да преодолеете съмненията и да разчитате на най-сигурния съвтеник - на себе си. Това може да изведе творческото ви вдъхновение до нови висоти. А може и да ви помогне да направите качествен скок в духовното си развитие, преодолявайки съмненията, а също и чрез знанията си за висшите духовни закони, да проявите своята самостоятелност и готовност за велики дела. Концентрирайте се само върху важните цели и всяко препятствие ще може да бъде преодоляно. Само не се възгордявайте от това.


Астрологична картина за 23 декември

Слънце в Козирог, Луна в Риби, 7-8 лунeн дeн


Трудно могат да се пренебрегнат негативните обстоятелства, навлизащи в живота ни през последните дни от годината. По един или друг начин всеки ще се докосне до тях и ще ги преживее според собствената си приказка. Фалшът и агресията наоколо постепенно ще нарастват, а безпощадността, с която някои житейски и обществени ситуации се опитват да привлекат вниманието към себе си, ще стане все по-настойчива. За да избегнете загуби и разочарования, опитайте се да ограничите активността си. Посветете времето на подготовка за празниците и отделете повече внимание на близките си. Съветвам ви също така да се ограничавате от участие в масови мероприятия. Все по-трудно ще става намирането на общ език и съгласуването на общите вкусове и желания, така че ситуациите, събиращи много хора на едно място, създават потенциална възможност да станете свидетели или да бъдете въвлечени в случки, които едва ли ще искате да си припомнте после с гордост и умиление.


Днес се посветете на отдих и релаксация, потопете се в своя духовен свят и го изследвайте. Фантазията и чувството за свързаност могат да ви подскажат много благоприятни идеи относно това как да зарадвате своите близки. Още вечерта ще бъде удачно да ги предложите за обсъждане - със сигурност ще намерите отклик. Ако пък ви е трудно да намерите източниците в себе си, потърсете ги в средствата за информация, с които ежедневно се осведомявате. Удачно е и да посветите деня на търсене на необходима и желана от вас информация, покупки на книги, задълбочено изучаване на теми, които разширяват духовните ви възприятия. Не бързайте обаче веднага да споделяте наученото - вашите нови вдъхновения едва ли ще се възприемат моментално. Не се изнервяйте и на ситуации, в които нечии действия не съвпадат с дадените обещания. Сега топла връзка между “речено” и “сторено” липсва. Не си струва също така да възлагате големи надежди на дадени днес обещания.


Работа и бизнес

Гениални идеи относно вашите работни планове могат да ви споходят днес. Ще се учудите как не сте видели тази възможност досега. Не се втурвайте обаче веднага да прилагате новите си хрумвания. Трудностите, които ще срещнете сега по-скоро ще ви обезсилят и обезверят. Изчакайте по-подходящи времена в началото на следващтата година. А и обстановката, в която работите в момента, е мъглива, неясна и със сигурност подлежи на промяна. Ако е крайно необходимо да оформяте споразумения, то ограничете дейността си само до проверени във времето контрагенти, с които, впоследствие, ще можете да променяте в движение направените сега уговорки. В никакъв случай не влизайте в договорености с по-авторитетни и висшестоящи от вас личности и организации - вероятността да попаднете под тяхна зависимост е огромна.

Здраве хранене красота

Днес активността и физическото натоварване с цел укрепване на организма ще бъдат трудни за осъществяване, но пък изключително полезни. Изострените възприятия могат да натоварят психически по-мудните натури, поради което е противопоказно е да се води заседнал начин на живот.


Денят е подходящ за оздравяване и лечителство, приготвяне на билкови отвари и смеси, енергийно лечение и духовни практики, насочени към балансиране и поддържане на добро физическо и душевно здраве.


Хранителният режим следва да бъде по-лек. Да се избягва приема на течности и алкохол.