"24 часа": Бомба гръмна до джипа на депутата от ДПС Делян Пеевски

Архив Варна

23-12-2009, 06:54

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Взрив избухна в кофа за боклук в близост до автомобил, който най-вероятно е ползван от семейството на депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски. При инцидента на столичния бул. „Пушкин" няма пострадали, съобщи БиТиВи.
Нанесени са само материални щети на джипа, паркиран до контейнера. Според първоначална информация „Порше Кайен"-ът е собственост на „Нова българска медийна група" и е бил отдаден за ползване на охранителна фирма „Командо". Според „Дневник" той е бил каран от семейството на Пеевски.
На мястото на взрива са екип на ДОТИ, оперативна група на СДВР, както и екип на столичното Шесто Районно управление на МВР, които правят оглед.
По информация на БНТ1 са изпочупени всички стъкла на джипа, както и има щети по ламарината. На не повече от 2 метра от автомобила има жилищна сграда.
Основната версия на полицията е сплашване. Според друга версия взривното устройство е било случайно в кофата за боклук.
В момента Делян Пеевски не е в страната. Той заяви пред БГНЕС, че някаква кофа за боклук гръмнала и нямало никакъв инцидент с негова кола.
Припомняме, че Пеевски беше отхвърлен два пъти последователно за член на Комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси в 41-то НС.
Регистрираната от майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева „Нова българска медийна група" е собственик на 80% от вестниците "Монитор", "Политика" и "Телеграф".