"Стандарт": Гребеца от Наглите 1 пропя

Архив Варна

23-12-2009, 06:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Нагъл бандит от първата порция арести пропя и разкри схемата на бандата. Любомир Методиев-Гребеца призна днес за повече от три отвличания и посочи поименно кой какво е вършил при всеки удар на Наглите, съобщава "Стандарт".
Гребеца пропя пред съда заради милион. Както АСН вече съобщи, днес сутринта той поиска да говори пред магистратите за бандата на Наглите.
"Обещаха ми милиони, но реално досега не съм получил нито лев", разказал той на закрито заседание пред Софийския градски съд. В залата по време на разпита му присъстваха и останалите арестувани в акция "Наглите 1" миналата седмица и оставени в събота за постоянно зад решетките. Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Ефтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера и Даниел Димитров-Релето също като магистратите задавали доста въпроси на колегата Любомир Методиев-Гребеца.
Наложи се Гребеца да почака близо 70 минути в съда, докато съдебните полицаи доведат аверите му, оковани с белезници. За да не бъде сниман, Гребеца беше седнал на първата скамейка в зала номер 12 с нахлупен над очите каскет.
По време на тричасовата изповед Любомир Методиев си признал, че е участвал в отвличанията. Той потвърдил и имената на тарторите и обяснил кой каква роля имал при всяко едно отвличане.
"Аз бях в периферията, охранявах и придружавах отвлечените", казал той пред съда и продължил: "Обещаха ми след третия и след петия случай нови по-силни контакти в нашите среди, но така и нищо не получих". Гребеца пояснил, че искал да стане охрана на някой от големите подземни босове.
Отговорът на всеки от въпросите на съдията Методиев започвал с: "Благодаря ви много, че ми зададохте този въпрос, разбира се, че ще ви отговоря и на него.
Бандата на Наглите вече има обвинения за три отвличания, но Гребеца признал за повече. В разказа му най-често присъствало името на Вальо Бореца.
След 3-часовата изповед полицаите отведоха Наглите, а след тях излязоха адвокатите им във видимо лошо настроение. Заради признанията на Гребеца те не пожелаха да разговарят с чакащите ги журналисти. "Беше много скучно", едва обели един от защитниците.
За разлика от тях обаче разследващите излязоха усмихнати. "Всички доказателства по делото се потвърдиха от думите на Методиев, обясниха разследващите.
След като всички напуснаха зала номер 12, униформените изведоха и Гребеца. Той ще бъде преместен в друга килия, тъй като заради признанията му опасността за живота му се увеличава всеки час, коментираха от съдебната охрана.
Въпреки признанията обаче засега Гребеца няма да получи статут на защитен свидетел, а остава обвиняем. Очаква се утре още един от групата да пропее.