Дъждът изми улиците, възможни са поледици

Архив Варна

15-12-2009, 06:07

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

08:30 ч

Падналият дъжд снощи помогна улиците във Варна да се разчистят от остатъците от снега, но днес се очаква силен източен вятър, който може да се окаже изключително неприятен и да предизлвика заледявания. От пътна полиция съветват шофьорите да бъдат изключително внимателни на пътя и да не карат автомобилите си, ако не са си сменили гумите със зимни.

Дежурните офицери в КАТ допълниха, че през последните 24 часа на територията на Варна са регистрирани общо 24 катастрофи, при които няма пострадали хора. Във всички случаи причините са били две – несоъбразена с пътните условия скорост и неспазване на пътните знаци. Иначе всички пътища в региона са отворени и проходими при нормални условия, но повечето са мокри и хлъзгави. Няма промени в организацията на движението.

В момента по варненските улици няма пътни инциденти, допълниха от централата на „Ласиа” такси. Всички светофарни уредби работят нормално. По околовръстното шосе колоната се движи много бавно.


07:10 ч Няма и помен от леда, задръствания ни налегнаха пак

Още в 7 сутринта във Варна беше между 4 и 8 градуса. Затова и снегът от уикенда вече е само спомен на дъното на многобройните кални локви по улиците. Това е причината и трафикът да е вече в обичайните си размери и по кръстовищата хич не е весело, ако не броим смешните пози, в които минувачите отскачат, когато ги опръскате с кална струя ледена вода.


Задръстванията около училищата - непроходими преди втория звънец в 7.30, приключиха и сега на изпитание нервите ви ще са подложени на основните светофари в града. На "Цар Освободител" купонът е пълен - от ВиК та чак до Икономическия университет ще пълзите поне 10 минути. В дясната лента пред Икономическия - посока жп гарата се е образувала голяма локва - намалете скоростта, за да не изкаляте отиващите на лекции студенти, които чакат на светофара.
Най-бързо на запад е по "Владислав". за съжаление не може да се каже същото за лентата в обратна посока - към центъра, там, особено от "Електрон" до мол Варна има колона. Бързо засега е и по "Княз Борис I". Около "Нептун", по "Пирин" и "Сливница" е доста натоварено.


Но нека не започваме деня с мърморене - има светлина в тунела. Скоро ще бъде отворена реконструираната и разширена улица "Девня".  Двете платна, всяко с по 2 ленти всъщност са готови, но лошото време бави поставянето на маркировка и пътни знаци.