Обръщат движението покрай Севастопол, отварят “Раковска” към булеварда

Архив Варна

08-12-2009, 12:52

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Нова организация на движението в района между Общината, Червения площад и градинката Севастопол ще стане факт веднага след празниците.

Улица "Любен Каравелов" остава еднопосочна, но движението по нея вече ще е в посока от "Сливница" към "Цар Освободител". В същата посока ще се движат колите и по ул. "Иларион Макариополски", която става еднопосочна от  “Марко Балaбанов” до “Сливница” - така ще бъдат избегнати непроходимите задръствания тук, причинени от спрените и до двата тротоара коли.

За да бъде използван пълноценно големият обществен паркинг под новата сграда срещу общината, по ул. “Г.С. Раковски” вече ще има вход откъм бул. "Осми приморски полк".

Обратно ще е вече движението - от "Цар Освободител" към "Сливница", и по улица "Опълченска".

Най-сериозно предизвикателство за разсеяните шофьори и гостите на града ще бъде промяната в движението на кръстовището на Червения площад. Там ще бъде забранен десният завой  от бул. “Осми приморски полк” към “Цар Освободител”. Така колите ще продължават по "Осми приморски полк" в две ленти и ще облекчат трафика тук, а и, по думите на кмета Кирил Йорданов, "няма да има конфликт между шофьори, завиващи надясно, и пешеходци". Автомобилите ще могат да правят десен завой по "Сливница", по “Македония” и по прясно отворената “Г. С. Раковски”.

Нова организация на движение ще има и около Адвокатската градинка. Преди активния туристически сезон ще бъде отворена ул. "Драган Цанков" от съда до Адвокатската градинка, която пък ще бъде оформена като кръгово движение. За целта ще бъде отнето тротоарното право на съседните заведения.

Улиците “Драгоман” и “Шейново” пък стават изцяло зони за паркиране. Достъпът до тях ще е през бариери, на които ще има информация за броя на свободните места. В дъното на двете отсечки ще бъдат изградени обръщачи.