24 часа: 16-годишен заклан от скинари за пари

Архив Варна

06-12-2009, 08:39

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Трима непълнолетни скинари са заподозрени за жестоко убийство на 16-годишно момче в местността Бакаджици, Ямболско,

твърди днес "24 часа", позовавайки се на три независими източника.

16-годишният е бил заклан през май т.г., но трупът му бе намерен едва вчера. Тялото било в напреднал стадий на разложение и първоначално било трудно да се установи причината за смъртта. При аутопсията става ясно, че момчето е прободено един път във врата и 2 пъти в гърдите.

Жертва на престъплението е момче, изчезнало през май. Предполага се, че то е познавало нападателите си.

За главен извършител на убийството се сочи И. Я., син на местен бизнесмен, който държи заведение и магазин в безистена в центъра на Ямбол. Младежът бил известен с буйния си нрав. Преди време пребил друго момче с камък, но случаят бил потулен.

Близките на убития смятали, че причината за насилието са пари. Преди време родителите продават имоти и убийците знаели, че в апартамента им има пари.

Започнали да изнудват момчето и го подлъгали да отиде с тях на Бакаджиците. Там вероятно е станал скандал. Въпреки това разполагали със средства и това се знаело от нападателите. Насилието вероятно е предизвикано от алкохол или наркотици. Единият от скинарите 2 пъти е осъждан на пробация и веднъж се отървал условно за други провинения.

"Ако присъдите бяха по-сурови, може би нямаше да се стигне до това убийство", коментира шеф от МВР вчера. Разкриването на престъплението било затруднено и от забавени с 6 месеца разпечатки на телефони. Те били поискани през май, а дошли чак през октомври. Затова от МВР настояват отново за промяна в закона за съобщенията, която да задължава операторите да предоставят разпечатките до 8 часа, припомня ежедневникът.