Почина и третото дете от Крумовград

Архив Варна

05-12-2009, 17:37

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Лекарите в Кърджали не успяха да спасят живота и на третото момче, ранено при взрива в дома за сираци в Крумовград. Инцидентът стана днес около 14.45 часа. Хлапетата, които са на 13, 15 и 16 години, играели със самоделна бомба в една от стаите, когато тя избухнала.


На място почина първо 13-годишното дете, а другите две бяха откарани в болницата в Кърджали в тежко състояние. Малко по-късно в болницата почина 15-годишното момче, а преди малко - и третото.


На 16-годишното момче му е направена сложна операция, но състоянието му било много тежко, научи ВарнаУтре. Тийнейджърът бил в шок, с множество наранявания по горната половина на тялото, главата, шията и гърдите. Лекарите не успяха да го спасят, въпреки няколкочасовите усилия.


Експертите все още не знаят дали децата са сглобявали бомбата в стаята или са я внесли готова и тя е избухнала, докато са я разглеждали.


Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министърът Валентина Симеонова и изпълнителният директор на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани отпътуваха към Комплекса за социални услуги в Крумовград, за да се запознаят с подробности по случая. На мястото на инцидента екип от психолози на Държавната агенция за закрила на детето ще окаже специализирана помощ на децата, настанени в комплекса.