Трима оцеляха до финала за шеф на данъчното

Архив Варна

27-11-2009, 14:24

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Само трима от общо 7 кандидати за шеф на данъчното във Варна са одобрени за финалния етап от конкурса, научи ВарнаУтре.бг. За препитването в София заминават бившият финасов шеф на Община Варна Димо Стоев, Миглена Колева, досега началник сектор в ТД на НАП-Варна, и Светлан Петков - шеф на данъчното в Търговище.

Изненадващо от надпреварата отпадна Тодор Янев, който зае временно поста на подалия в края на август оставка Иво Генов.


Димо Стоев стана член на ГЕРБ месец преди изборите през юни и бе сред активните участници в предизборната кампания на партията във Варна. Той стана и ценно попълнение на герберите в общинския съвет, където влезе преди 2 години с друга политическа формация. Сред козовете на единствената дама-претендентка за стола е и съпругът й, който подобно на премиера Бойко Борисов е активен деятел на бойните изкуства в България. Светлан Петков пък бил близък приятел на зам.-началника на НАП Тошко Тошков.

От днес до вторник следващата седмица ще се проведе заключителната част от конкурсите за висши ръководители в НАП, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. Кандидатите за шефове на териториалните дирекции на агенцията в София, Пловдив, Варна, Бургас

и Велико Търново и „Големи данъкоплатци и осигурители”, както и желаещите да оглавят дирекциите „Обжалване и управление на изпълнението” в столицата, Пловдив, Бургас и Велико Търново,  ще бъдат препитвани лично от финансовия министър Симеон Дянков и от изп. директор на НАП – Красимир Стефанов.

Кандидатите за данъчни шефове вече преминаха през тест за познаване на данъчното и осигурително законодателство, подготвиха и писмена разработка по управленска тема. Финалният етап ще бъде с тест за личностни качества и персонални интервюта. 7-членна комисия оценява кандидатите, като ,според БГНЕС, се очаква до края на следващата седмица имената на спечелилите кандидати да бъдат обявени.


На снимката: Димо Стоев