Трябва ли? Трябва

Архив Варна

20-11-2009, 03:44

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Днес идва време да помислим трезво и да се захванем за сериозната работа. Ако до вчера сме кроили смели планове за бъдещето, сега трябва да запретнем ръкави и въоръжени с трезва преценка и хладен ум да отсеем реалното от желаното.

Трябва ще бъде ключовата думичка днес и утре и много от нас ще постъпват, не според желанията си, а според практичните си нужди и възможностите на обективната действителност. В това няма нищо лошо, все пак, за да бъде гарантиран успех, в която и да е била област в живота идва период, в който е необходимо да се вземат отговорни решения  и да се набалежат конкретни стъпки.


АСТРОЛОГИЧНА КАРТИНА НА ДЕНЯ

Слънце в Скорпион, Луна в Козирог
5 лунен ден



На разумните и прагматичните хора, способни предварително да преценяват всичко, денят ще донесе успех в делата. Ще постъпите правилно и мъдро, ако днес определите, или си припомните, целите си  и започнете да осъществявате онези промени, които бавно, но сигурно, стъпка по стъпка ще доведат до тяхното осъществяване. На прибързаните хора и на онези, които желаят незабавно потвърждение и резултат, денят няма да донесе удовлетворение. Понякога е необходимо изчакване за доизясняване на редица фактори, узряване на ситуацията, за да може тя да бъде задълбочено изследвана и правилно преценена.

Денят е подходящ за задълбочена работа, научни изледвания, учене и преподаване.

Онези от вас, които заемат високи ръководни постове или носят отговорност за съдбата на други хора по един или друг начин, ще могат днес убедително и твърдо да отстояват принципите и позициите на общността или организацията, която представляват. Все пак на фона на конфликтния енергиен план, старайте се да не проявявате агресия и неотстъпчивост. Понамаленият ентусиазъм в проявата на чувства и емоции, обаче ще се отрази благотворно на неспокойните напоследък любовни и брачни взаимоотношения. Желанието да се запази статутквото и формата, ще предразположи някои да направят разумни отстъпки и добре премерени жестове на помирение.

Работа и бизнес. Онези от вас, които усърдно и прилежно работят за установяване на високо социално положение и имат амбиции за изкачване в йерархията, днес ще могат да покажат на какво да способни. Подходящ момент да обърнете внимание на тези, от които зависите, да покажете колко задълбочени са познанията ви и да докажете своя професионализъм. Използавйте днешния и утрешния ден, за да свършите онази работа, която изисква концентрация, организация, дисциплина и последователност в действията. Ако прецените, че някъде не можете да се справите, постъпете отговорно към начинанията си и се обърнете към специалист.

Здраве, хранене и красота.
Денят е подходящ за оздравителни и закалителни процедури. Здравословните неразположения изискват спешна консултация с лекар, тъй като болестите, възникнали през днешния ден, могат да доведат до хронични неразположения и продължително лечение. Единствено посещението при зъболекар не е препоръчително. Не са желателни също операции и манипулации на кости и стави.
Много добър ден за посещение във фризьорския салон, особено, ако искате да боядисате косата си или да и придадете стилна форма. Ефектът ще бъде изумителен и дълготраен. Подходящо е също да направите дълбоко подхранване или  почистване на кожата с маски от глина. През този ден можете да се храните с каквото пожелаете до насита – храната се усвоява максимално и изгаря без остатък. Все пак не бива да преяждате.