Паника около касите на Е.он, дружеството пуска спрян ток без такса

Мисия Варна

19-11-2009, 15:01

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Паника пред касите на Е.он. предизвикаха днес промените в системата на електроразпределителното дружество, което днес и утре приема плащания само чрез гишетата на EasyPay.

Изнервени клиенти, неразбрали за затварянето на касите на Е.он в Български пощи, Информационно обслужване и центровете за обслужване на клиентите на компанията  обсадиха сградата на ул. "Девня". Повечето от тях бяха тук, за да внесат такса за спряно електричество, за да не прекарат нощта на тъмно. Оказало се обаче, че гишетата, на които единствено тя може да бъде платена, не работят и електроподаването не може да им бъде възстановено, въпреки че просрочените задължения за ток са били погасени. "Бях в командировка в столицата. Нямаше ме седмица. Пропуснала съм да платя преди да замина и, докато у дома е нямало никой, са ми спрели тока. Сега мога да платя в "Пикадили" сметката си, но не и наказателната такса за включване. Това означава, че с дъщеря ми оставаме без ток до понеделник", обади се в редакцията на ВарнаУтре.бг Елена Стоянова.
"Няма никакви подобни проблеми. Напротив. Днес, заради неудобството, нашите техници изобщо не спират ток за неплатени сметки. Ако това е станало по-рано, също няма място за паника.  Напротив. В такива случаи е необходимо само да се плати дължимата сума и токът ще бъде пуснат без таксата за включване. Достатъчно е да се види в системата, че сметката е платена. Ако сметката е платена днес, подаването на ток ще бъде възстановено до 12 часа утре, обясниха от дружеството. От там допълниха, че през двата дни всички абонати ще могат да си платят сметките на касите на EasyPay.