Днес е по-лесно да се импровизира, отколкото да се планира

Архив Варна

19-11-2009, 05:49

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Днес активната част на деня ще премине спокойно, в довършване на подетите вчера инициативи и комуникации. Ако не сте предприели необходимите стъпки, по-добре не проявявайте излишна активност – ще бъдат възнаградени усилията само на онези, които довършват започнатото, а новите инициативи ще бъдат със съмнителен резултат.

Денят благоприятства усвояване на знанията и предаването на вече наученото, така че онези от вас, които се вълнуват от интелектуална дейност, могат да поработят усърдно и на спокойствие. Ако вчера сте постигнали устни договорки и споразумения, побързайте днес спокойно и обмислено да им придадете писмен вид и правна форма. Днес ще бъде по-лесно да се импровизира според ситуацията, отколкото да се планира. Дребни глоби, или срещи с представителите на реда, могат да поизпразнят джобовете ви, така че бъдете внимателни. Но не ви препоръчвам да влизате в остри конфликти, защитавайки правата си и настоявайки за правотата си –  ще си навлечете дългосрочни главоболия, а проблемът ще се задълбочи.



АСТРОЛОГИЧНА КАРТИНА НА ДЕНЯ

Слънце в Скорпион, Луна в Стрелец
4 лунен ден



Онези от вас, които кипят в страстите на междуличностните си взаимоотношения, могат да използват деня за преосмисляне на позицията и концепцията си. Наистина ли няма шанс да отстъпите и да приемете чуждата гледна точка. И каква част от вашите претенции са плод на личната ви житейска неудоволетвореност? А струва ли си да прехвърляте отговорността за нея на партньора си. В общочовешки житейски план в лицето на интимните си партньори ние срещаме вътрешнатата си същност и се оглеждаме като в огледало. Именно поради тази причина любовта и партньорството са най-мощният стимул за вътрешна, душевна еволюция. И ако се чувстваме недоволни, нехаресвани, необичани и несъвършени, ако се съмняваме в своята значимост в очите на другия, ако няма кой да ни боготвори и да ни обича така както ние искаме, то значи в нас самите се съдържат причини, поради които не се харесваме и не се обичаме. Те стават повода да привлечем към себе си партньор, който да ни ги покаже.

Ако не използвате спокойствието на деня, за да си изясните собствения принос и дълбоките причини за своята неудоволетвореност, вечерта ще ви свари потиснати и потънали в отчаяние от неразбирането и студенината на другия. Изпълнени с негативизъм и огорчение е лесно да провокираме скандал и да си нанесем взаимни обиди, които дълго ще хвърлят сянка и едва ли ще спомогнат за взаимното разбирателство и намиране на изход от кризата във взаимоотношенията. И помнете – единственият отговорен за вашите очаквания сте вие самият. Привързвайки се отчаяно и болезнено към някого или нещо, допуснем ли да проектираме собствената си значимост върху него или чрез него, ние всъщност се програмираме да бъдем нещастни, когато го загубим. Само онова, което можем да излъчим от себе си, може да бъде доживотен източник на щастие и удовлетворение.



Работа и бизнес.
Ако имате възможност, поработете днес в уединение. Колективните мероприятия  няма да се увенчаят с успех, а и денят е доста променлив и объркващ, за да подпомага консесуса и обединението на усилията. Най-облагодетелствани ще бъдат тези, които ще могат да поработят у дома си. Ако вашата дейност има нужда от квалифициран консултант, удачно е да го привлечете към екипа си сега. Непогасени финасови задължения към осигурителни, застрахователни, данъчни и финасови институции, могат да ви причинят много главоболия, така че, побързайте да ги уредите.

Здраве, хранене и красота. Всяко физическо неразположение или болка днес е знак, с който вашият организъм ви напомня за себе си. Обърнете специално внимание на това как се чувствате днес. Вечерта може да предизвика емоционални разстройства, умора и тягостно настроение, които да изтощят организма ви и да понижат неговата устойчивост. Ако можете, прекарайте я в уединение, погрижете се на спокойствие за себе си, вземете душ или вана, за да си осигурите здравословен сън и пълноценна почивка. Дамите могат да се погрижат за красотата на своята кожа, като си направят дълбоко подхранващи маски – в този момент те ще имат незабавен и дълготраен ефект.