Норвежци ни учат как да се борим с трафика на хора

Крими

17-11-2009, 13:25

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Норвежки експерти ще учат варненски общинари как да се преборят с трафика на хора. Те вече втори ден предават своя опит в рамките на семинар за разследване на трафика на хора. Обучението е част от проект за подобряване на българо-норвежкия отговор на трафика на хора, който се изпълнява от министерство на вътрешните работи и норвежката полицейска служба.

Основната цел на проекта е да повиши ефективността на българските полицаи и останалите родни институции, свързани с превенцията и противодействието на трафика на хора. В обучението участват представители на полиция, прокуратура, следствена служба и местната комисия за борба с трафика на хора.
 „Най-сериозните проблеми, с които се сблъскваме при оказването на помощ на жертвите на трафика на хора, е безопасното им превозване. Във Варна работи информационно – обучителен център към дирекция „Превенции”, обясни шефката на дирекцията Светлана Коева. Изградени са кризисен център за деца – жертви на домашно насилие и приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора”, уточни тя.