Нов шеф влиза с ревизия в Областната дирекция по земеделие във Варна

Мисия Варна

17-11-2009, 12:46

Автор:

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Всичко от Автора

Финансова ревизия е първата задача, с която ще започне първия си работен ден новата шефка на Областната дирекция по земеделие във Варна Зарина Бъчварова. Тя бе представена на служителите от областния управител на морската столица Данчо Симеонов.

„Трябва да започнем на чисто и да съм наясно какво заварвам тук”, обясни Бъчварова, която е агроинженер по образование.
Преди да поеме поста тя е работила десет година в община Суворово като старши експерт в дирекция „Инвестиционна политика и проекти”. Бъчварова е председател на общинското ръководство на ГЕРБ в Суворово.
„Суворово е една от най-успешните общини в областта по спечелени европроекти. Зарина Бъчварова е участвала в написването на десет проекта, от които шест са в сферата на земеделието. Начело на дирекцията застава експерт и се надявам институцията да заработи по-добре”, пожела областният управител.
Освен ревизия Бъчварова ще назначи теренни проверки на селскостопанските блокове, за които предстоят плащания. Проверката трябва да установи дали има разлика в данните за тази и миналата година. Новият директор увери специалистите, че ще разчита на тях и чистка в дирекцията няма да има.