Разследват пожар в заведение, 13 крави изгоряха

Мисия Варна

17-11-2009, 12:39

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Три големи пожара гасиха варненските огнеборци в последното денонощие. Загинали хора няма, възрастен мъж е обгазен, 13 крави и 2 телета са загинали в пламъците, нанесени са големи материални щети.

Днес в 03.45 часа сутринта е получен сигнал за пожар в заведение на бул. "Сливница", в ж.к. "Младост". Огънят е потушен от два противопожарни автомобила, но е унищожено напълно вътрешното обзавеждане – сепарета, маси, столове, климатик, стъкла на врата и прозорци и са опушени стените на заведението. Огледът на мястото вече приключи. Служители на Трето РУ изясняват причините за пожара. Засега няма данни за умишлен палеж, най-вероятно става въпрос за техническа неизправност, коментират разследващите.
Огнеборците били вдигнати по тревога около 02.00 часа сутринта за друг пожар в стопанска постройка в местността Фазанарията край Провадия. Въпреки намесата на професионалистите в пламъците в стопанската постройка изгорели 13 крави и 2 телета. Разследващ полицай работи по изясняването на причините.
69-годишен мъж беше спасен от пожарникарите, след като се обгази при пожар в дома му на ул. "Карамфил" 11. Две коли гасили пламъците, докато екип на бърза помощ помагал на собственика на жилището. Мъжът отказал да бъде транспортиран до облница за по-обстоен преглед. На мястото разследващите установили, че огънят е тръгнал от късо съединение. Унищожено е имуществото в една от стаите.