Нов шеф започва с ревизия в Областната дирекция по земеделие във Варна

Мисия Варна

17-11-2009, 12:29

Автор:

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Всичко от Автора

Финансова ревизия е първата задача, с която ще се захване още в първия си работен ден новата шефка на Областната дирекция по земеделие във Варна Зарина Бъчварова, която беше представена на служителите от областния управител на морската столица Данчо Симеонов.

„Ревизията е първото нещо, с което ще се захвана и то още днес. Трябва да започнем на чисто и да съм наясно какво заварвам тук”, обясни Бъчварова, която е агроинженер.
Преди да поеме поста тя е работила десет година в община Суворово като старши експерт в дирекция „Инвестиционна политика и проекти”. Бъчварова е председател на общинското ръководство на ГЕРБ в Суворово.
„Суворово е една от най-успешните общини в областта по спечелени европроекти. Зарина Бъчварова е участвала в написването на десет проекта, от които шест са в сферата на земеделието. Начело на дирекцията застава експерт и се надявам институцията да заработи по-добре”, пожела областният управител.
Освен ревизия Бъчварова ще назначи теренни проверки на селскостопанските блокове, за които предстоят плащания. Проверката трябва да установи дали има разлика в данните за тази и миналата година. Новият директор увери специалистите, че ще разчита на тях и чистка в дирекцията няма да има.