Фалшиви части за Мерцедес спипаха на пристанище Варна Запад

Мисия Варна

17-11-2009, 09:11

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

2000 различни резервни части с търговската марка „Мерцедес Бенц” са задържани на пристанище Варна Запад. Митничарите стопирали стоката заради съмнение за нарушение на Закона за марките и географските означения.

В контейнера, пристигнал преди дни във Варна от Китай, са  още 100 тонер касети за принтери, които са без необходимите документи. Уведомени са представителите на съответните търговски марки за предприемане на действия срещу нарушителите по утвърдената процедура според европейското и националното законодателство.


През  миналата седмица инспекторите от Митница  „Варна” са предотвратили и опит за митническа измама, задържайки чисто  нови 77 740 опаковки за DVD албуми, декларирани като употребявани, като целта на нарушителите е била да заплатят по-малки държавти такси. За половината от тях са уведомени представителите на търговската марка. 1240 мъжки ризи на световно известни марки и 144 спортни артикули, които са без легални документи, също са задържани миналата седмица в склад на Митница "Варна".