Венера и Марс навлизат в 10-дневен нарастващ конфликт

Архив Варна

16-11-2009, 22:02

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Ако през изтеклата нощ сте начертали своите планове и сте набелязали стъпки към тяхната успешна реализация, смело се захващайте днес с осъществяването им.

Постарайте се днес и утре да бъдете максимално инициативни относно привличането на ресурси към вашата дейност и осъществете знакови стъпки по повод гарантирането на своето материално благополучие. Още ранните часове на днешния ден ще ви дадат възможност да осъществите необходимите срещи, да сключите печеливши споразумения или да получите съществена информация, която ще подпомогне вашите бъдещи действия в тази посока.



АСТРОЛОГИЧНА КАРТИНА НА ДЕНЯ

Слънце в Скорпион, Луна в Стрелец
1-2 лунен ден


Денят предполага и подпомага всяко ново начинание, предлага множество възможности и благоприятства поставянето на начало на дългосрочни проекти.


Всяка тенденция, възникваща в началото на лунния месец, се разширява и развива през следващите две седмици. На фона на космическите предпоставки съществуват благоприятни и неблагоприятни тенденции. Сега искам да заостря вниманието ви върху нарастващата конфликтност и острота в съпружеските и любовните взаимоотношения. От днес  до 26 ноември Марс и Венера - планетите на любовта и взаимоотношенията, навлизат в нарастващ конфликт. Още по-неблагоприятен факт е пътуването на Венера през сектора на Скорпиона - място, където тя не се чувства добре и проявява всичките си отрицателни качества. Това оформя една драматична и потискаща картина на любовните и личните взаимоотношения, в която страстите и неотстъпчивостта се превръщат в основни мотиви, а ревността и гневът довеждат до дълбоки огорчения и пориви за отмъщение. Не превръщайте любовния си живот в латиноамериканска сапунка. Опитайте се да се заредите с повече търпение и разбиране, постарайте се действително да вникнете в нуждите на другия. Борбата за власт и желанието да подчиниш  нямат нищо общо с любовта и никое човешко същество не може и не бива да бъде притежание на друго. Опитайте се да вникнете в скритите мотиви на вашето поведение и нетърпимост към другия и ще откриете, че голяма част от неудовлетворението  ви е продиктувана не толкова от неговата неспособност да отговори на вашите очаквания, колкото от вашето нежелание да потиснете егото си и да се отдадете. А в любовта няма място за егото, тя започва там, където то отстъпва назад, за да направи място за другия. И, ако все пак някой иска да си отиде от живота ви, приемете, че така е редно и че нищо не е сигурно и завинаги. Може би пък е дошъл моментът да се освободите от угнетяващи и потискащи взаимоотношения, където ревността и собственическото чувство са повече от взаимността, търпимостта и истинската любов към някой друг, а не към себе си.


Работа и бизнес. Периодът е изключително подходящ да поставите ново начало във вашата текуща дейност, да се заловите с осъществяването на отдавна планирани мероприятия, изискващи повече ресурси. Подходящо е да потърсите средствата, които не ви достигат за това - ще се учудите колко са отворени кредитните институции към вашите дългосрочни начинания. Нужно е само да представите стабилна обосновка и да я облечете в подходящия вид, намирайки точните думи и възползвайки се от помощта на посредници и консултанти. Побързайте да се възползвате от благоприятното стечение на обстоятелствата през днешния ден.


Здраве, хранене и красота. Ако днес поставите началото на своята физическа активност, ще се учудите колко последователни и усърдни ще бъдете в намерението си да постигнете добра физическа форма. Обърнете внимание на храните, които ви привличат през днешния ден, можете дори да си ги запишете. От това има нужда организмът ви в момента. Няма ограничения - всяка храна днес е полезна и заявява нуждите от  различни вещества на вашето тяло. Уязвими органи са черният дроб, ставите и бедрата - старайте се да не ги натоварвате. Нервната система също е уязвима, а емоционалното състояние – нестабилно: избягвайте гневните изблици.

Успешен ден на всички!