Кметът: Дворецът не се продава

Мисия Варна

13-11-2009, 14:10

Автор:

ВАЛЕНТИН ВЕЛИКОВ

Всичко от Автора

Дворецът на културата и спорта не се продава, заяви днес кметът Кирил Йорданов на сесията на общинския съвет. Той беше провокиран от общинския съветник Веселин Марешки, който го атакува, че преговорите с Асен Христов се водят на тъмно, тайно и с приятелски кръгове.

Марешки предложи с 1 милион отгоре спрямо офертата на Асен Христов, който поиска Двореца срещу 35 милиона, плащани по един милион лева всяка година в продължение на 35 години.
"Бях в чужбина, като ми се обадиха журналисти преди 2-3 седмици, за да коментирам, но отговорих, че, докато не се запозная с предложението, не мога да взема отношение. И 40 милиона да дадете, няма да стане. Няма сума срещу която да продадем Двореца. Вие г-н Марешки серизно ли подценявате интелекта на хората, които ви слушат, за да говорите врели-некипели. Какви приятели, какви кръгове, какви сделки на тъмно. Нали това предложение е до Общинския съвет, който единствен може да вземе такова решение. Докога ще се правите на представител на самаряните. Сдържайте желанието си да манипулирате, защото освен представител на самаряните, на какъвто се правите, сте и представител на частния бизнес", каза кметът Йорданов към опонента си Марешки.
Той пък се оправда с факта, че провокацията му е сваршила работа - дала е отговор на въпроса: Продава ли се Дворецът или не?
Преди 2 седмици обаче Асен Христов предупреди пред куп журналисти, че, ако в зала "Конгресна" не бъдат вложени 3-4 милиона, тя няма да е спортна от 2010 г нататък, защото няма да отговаря на европейските изисквания. Площта около игрището трябва да се разшири с по 2 метра заради новите европейски изисквания за отстояние. За целта трябва да бъдат съборени ложите и на тяхно място да има подвижни трибуни.