Река Бистрица преля, помете път и мост

Новините

10-11-2009, 13:44

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Река Бистрица преля от коритото си, отнесе част от пътя Кюстендил - ГКПП Гюешево и събори моста по пътя Кюстендил - село Николичевци. В момента половината от моста е паднала в коритото на реката. На мястото има спасителни екипи и полиция.

Кметицата на селото Спаска Методиева многократно е търсела помощ за укрепването на моста, след като основите му бяха подкопани през пролетта от придошлата вода, но така и не получи. Сега районът на моста към село Николичевци е отцепен. Коритото на реката ще бъде укрепено с циментови блокове. Те бяха транспортирани с тежкотоварни машини с подемни кранове. Еднотонните блокове ще бъдат пуснати в реката, за да спрат подкопаването на пътното платно. Въпреки че дъждът спря, река Бистрица покачи нивото си. Движението в критичния участък е спряно.


Над десет самосвала, натоварени с пръст и инертни материали, работят по укрепване на коритото на реката. Пътят за ГКПП Гюешево все още е затворен. Полицаи отклоняват движението по околовръстния път на Кюстендил и предупреждават шофьорите на ТИР-ове да търсят друг маршрут.