Дете почина в неврохирургията

Мисия Варна

06-11-2009, 09:11

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

3-годишен пациент на варненската хирургия почина внезапно в 6.20 тази сутрин. Малкият Сезгин Исса от Исперих трябвало да бъде изписан вчера, но след последната инжекция с антибиотик състоянието му рязко се влошило и детето било преместено в реанимация. В 6.20 тази сутрин дишането на момченцето спряло.

Сезгин е в болница от понеделник след като пострадал в дома си. Докато играел, малкият се подхлъзнал и паднал. Метална част в една от играчките се забила в мускулатурата до гръбначния стълб и детето било докарано в неврохирургията на МБАЛ "Св. Анна". Сезгин е опериран на 2 ноември и се възстановявал много добре. От 2 дни вече отново играел с любимите камиончета и едва го удържали на едно място.


Аутопсията показала, че детето е починало от алергичен шок. "Случаят е много странен. Няма лекарска грешка, всички са си свършили работата много добре. Детето е лекувано с един и същ антибиотик цялата седмица. Това е или много закъсняла реакция на организма или става дума за проблем с партидата", коментираха лекари.