Най-интересното от световната преса

Архив Варна

05-11-2009, 08:05

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Колумбийският наркобарон Пабло Ескобар изгорил почти $2 милона долара в брой, за да стопли дъщеря си.

Това се случило докато той за пореден път се криел от властите в едно от високопланинските си скривалища, разказва  The Daily Mail. С него били синът и дъщеря му. Нощта била толкова студена, че наркобаронът изгорил $1,964 млн., когато разбрал, че дъщеря му Мануела мръзне.

Това разказва синът на Ескобар Себастиян Марокамн, който смени фамилията си и се премести в Аржентина преди 15 години след смъртта на баща си. Ескобар беше застрелян през декември 1993 г. През 1989 година списание Forbes оценява състоянието му приблизително на $18 млрд. По-голямата част от времето си той прекарвал да се крие от американското и колумбийското правителства. Няколко пъти го залавят, но наркобаронът всеки път успява да избяга. За последен път той избягал през 1992 от частен затвор в Колумбия.


Министерството на вътрешните работи на Великобритания уволни своя съветник професор Дейвид Нат заради изказването му, че алкохолът и тютюнът са по-опасни от наркотиците, като екстази и ЛСД, пише The Times.


Оставката на шефа на групата медицински консултанти получила различна оценка сред членовете на правителството. Много от министрите били разочаровани от това решение и заявили, че сега отношенията между учените и правителството ще се влошат.
Web-адресите в интернет скоро може да свършат, пише вестник The Telegraph. Според авторите, за да се избегне това, експертите трябва спешно да модернизироват новата версия на протокола за адресиране в световната мрежа. Това ще увеличи броя на достъпните адреси.

Изследвания, направени от Европейската комисия, показали обаче, че много от компаниите не са готови да сменят протокола Ipv4 с IPv6. Ако тази тенденция продължи, в близките 2 години интернет-адресите ще свършат.


Президентът на Франция Никола Саркози в детството си е работил като модел, съобщава The Daily Mail. Той рекламирал прах за пране Bonux, а всички спечелени пари давал на майка си.  След рекламната кампания търговската марка станала една от най-популярните във Франция. Президентът често разказва, че след като баща му напуснал семейството, той, майка му и братята му изпитвали финансови затруднения.
General Motors, която обяви, че се отказва от плановете си да продаде Opel, планира да съкрати около 10 хиляди служители на този автомобилостроител, съобщава The Times.


Вице-президентът на GM Джон Смит заявил, че концернът иска да намали разходите в европейските заводи Opel с 30%. Общо в тези заводи работят над 50 хил. души.


По-рано беше съобщено, че от четвъртък във всички 4 немски завода на автомобилната компания ще започнат предупредителни стачки на служителите във връзка с обявеното ден по-рано решение на американския концерн ГМ да не продава Opel.