Регионалната преса днес

Архив Варна

03-11-2009, 13:47

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Варненските вестници днес не блестят с ексклузивни новини и находки.

След като нямаше как да напише, че варненските училища излизат във ваканция (това стана ясно в петък, а вестникът не излиза в събота) "Твоят ден" реши да се включи в темата с това, че епидемията вече е обявена в цялата област. Същото е извел като водещо заглавие и вестник "Черно море".


Друга новина - решението на областния управител да спре актуализацията на бюджета, гласувана от Общинския съвет, е предизвикало задочна полемика между различните издания в града.

"Народно дело" директно заявява "Областният остави Варна без пари". В рубриката "Реплика" в нетипично за вестника оформление - без снимка на автора, някой си "Георги Иванов" сравнява новия областен с предшественика му отпреди 10-ина години Добрин Митев. Нещо повече - дори плаши губернатора със съдбата на известния изгнанник.

"Твоят ден" съобщава за ветото дискретно и безпристрастно. За сметка на това обаче в остър коментар Красен Костов заявява: "Волята на губернатора да се опълчи срещу ибрекчиите в общината ще значи, че нещо се случва в града".