Гигс иска да е селекционер на Уелс

Архив Варна

01-11-2009, 18:55

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Райън Гигс призна, че да стане треньор на Уелс би било най-добрата работа, когато приключи кариерата си на футболист. Острието на „Манчестър Юнайтед” е най-титулованият състезател в английския футбол.

Спечелил е 11 титли, Шампионската лига, ФА къп и купата на Лигата. Гигс, който ще празнува 36-и рожден ден този месец, остава ключов играч в състава на Алекс Фъргюсън.
Въпреки богатите му успехи на клубно нито той не участва на нито един значим турнир с Уелс, като изигра 64 мача националната фланелка, преди да се откаже през 2007 г. „Мисля, че ако си играл за страната си и искаш да станеш треньор, възможно най-доброто е да си национален селекционер – каза Гигс пред „Индипендънт” в неделя. – Преди европейски или световно се вълнуващ дори да си фен. Мога само да си представям какво ако си състезател, на мен не ми се е случвало никога. "
Уелс не се е класирал за значимо първенство от 1958-а, когато участва на световното и Гигс вярва, че ако в родината му футболът привлича млади играчи повече отколкото ръгбито лошата серия може да приключи. „Трябва да мислим за в бъдеще как да класираме Уелс на голямо състезание – добави Гигс. – Това ще има огромен ефект върху децата. В момента те са разделени да избират между футбола и ръгбито и ако гледат националния си тим на европейско или световно те просто ще се концентрират върху футбола.”