Велизар Попов подаде оставка

Архив Варна

30-10-2009, 15:49

Автор:

Валентин Великов

Всичко от Автора

Велизар Попов подаде оставка след загубата от "Пирин". "Някой трябва да поеме отговорност и това е треньорът. Когато резултатите ги няма, нормално е пешкира да опере треньорът.

Всеки отбор има някакви амбиции. Страшно много мачове остават до края. В момента няма проблеми в съблекалнята, но явно футболистите са затормозени, заради липсата на точки. Тренираме едно, а на мач се получава друго. Но в крайна сметка аз ги тренирам, така че аз поемам отговорността. Категорично не мисля, че някой ме бойкотира. Ако Атанас Борносузов е казал, че "Пирин" е селски отбор, изявлението му е било плод на емоции, глупости. При положение, че ние падаме от селски отбор, ние трябва да сме два пъти по-селски. В никакъв случай не сме подценили съперника. "Пирин" е един от стойностните отбори в първенството", каза Велизар Попов.
Вратарят Илко Пиргов: "На късмет ли не случваме, но не се получава. Цяла седмица тренираме едно, а на терена друго става. Ние футболистите сме си виновни. Поредната загуба, поредната глупост".
Кой ще води отбора оттук нататък, ако оставката на Велизар бъде приета, не е ясно. Вероятно помощник-треньорът Радослав Боянов, роден на 30 ноември 1978, преминал през отборите на Добруджа, ЦСКА и Доростол.
"Пирин" показа това, което може. Момчетата играха за треньора Шенсон, който ги научи на този футбол, но реши да си тръгне и се разделихме съвсем коректно. Хубавото на първенството е, че срещите стават все по-хубави и по-равностойни. Васил Петров и Стефан Гошев ще останат треньори засега", каза собственикът на благоевградския клуб Николай Галчев.
"Играхме с много сърце. Второто полувреме създадохме много повече чисти голови положения в сравнение с първото", каза треньорът Васил Попов.