Дани Милушев: Групата е трудна, другите да се съобразяват с нас

Архив Варна

30-10-2009, 14:28

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

заяви в интервю от Сеул 26-годишният волейболен национал от Варна

Разговаря Руслан Йорданов


- Как ще коментираш жребия за Световната волейболна лига? България е в една група с тима на Република Корея, в чието местно първенство ще дебютираш този уикенд.
- Трудна е групата, но националният ни отбор многократно е побеждавал състави като Бразилия, Холандия и Република Корея. Мисля, че пак ще ги бием. Ние сме тим, с който всички трябва да се съобразяват. Корея не е силен отбор, но и срещу тях трябва да подходим сериозно. Холандия пък има отбор с бъдеще, но мисля, че и срещу тях няма да има проблеми. С Бразилия се очертава да бъде трудно. Ще бъдат тежки мачове, но можем да ги победим.  
- Тази неделя стартира корейското първенство. Какви са целите на твоя тим?
- От два месеца съм в Корея. Тази година ще защитавам цветовете на "Корея Еър" (Сеул). В тима има двама национали, разпределител и капитан. Целта на отбора ни е да играем минимум финал. Трудно ще бъде, но се надявам да се справим. Шампионатът стартира в неделя, а ние имаме домакински мач с ЛИГ. Договорът ми е за 1 година.
- Как се разбираш с твоите съотборници?
- Имат много сложен език, вече знам няколко думи. Имам обаче преводач, който е с мен.
- Свикна ли вече с азиатската храна?
- Тук има двама готвачи. Единият ми е личен и ми готви европейска кухня. Обичам много мусака и много ми липсва, но не смятам, че храната е най-важното. Сега залагам много на тренировки.
- Как протича денят ти в Корея?
- В 7.30 закуска. От 9.30 до 12.30 сме в залата. Обяд, след което от 15 до 18 следва втора тренировка. Вечеряме и пак сме в залата - за щанги, изометрия на мускулите и въртене на колелета.